Today is the first day of the rest of your life

Tillbakablick

För ett tag sedan så sålde vi bilen som var vårt hem under fem spännande veckor i somras. Många ställen vi besökt har lämnat intryck hos oss som vi förmodligen kommer minnas hela livet. Rumäniens extrema kontraster, närheten av kriget i Serbien och Bosnien och så klart Kroatiens blå vatten och kuststräcka fylld med fjordar och öar.

Hemma hos Viorela’s faster fick vi uppleva det rumänska lantlivet på riktigt. Med ett 50-tal djur och odlingar som sträckte sig över vidsträckta ängar så var detta en helt grymt idyllisk plats att slappna av i under några dagar.

Bukarest

Rumäniens huvudstad, kontrasternas huvudstad. Att se välklädda och förhållandevis välbärgade människor strosa runt i denna förfallna stad som om de var blinda för vad som utspelade sig runt omkring dem var nästan lite kusligt.

Belgrad

En stad som kändes otroligt levande och sprängfylld med kreativitet trots att den härjades av krig för mindre än två decennier sedan.

Bosnien

När vi passerade gränsen till Bosnien, strax utanför den lilla byn Šamac, så gav bilen upp topplockspackningen och det sprutade kylarvätska och olja om vart annat i motorutrymmet. Tur i oturen så tror jag inte att vi kunde ha blivit strandade på detta sätt i ett bättre land. Fullt med hjälpsamma och trevliga människor och verkstadspriser som måste vara lägre än någon annanstans i hela europa!

Efter fyra långa dagar kunde vi äntligen fortsätta vår resa ner till Kroatien och havet, men på vägen stannade vi i Sarajevo, Bosniens huvudstad som inte verkade ha repat sig lika bra från kriget.

Kroatien

När vi väl kom till Kroatien  var vi båda i något slags badextas efter att ha spenderat närmare fyra veckor i inlandet under en ständig sol som påfrestade oss med en 40-gradig hetta. Många timmar på stranden och i vattnet genererade inte lika många bilder som tidigare, men satan va gött vi hade det!

Resan hem

Resan hem var inte bara jobbig för att vårt grymma äventyr tillslut var över, utan vi drabbades även av både punktering (utan reservdäck) och soppatorsk (till följd av en trasig tankmätare). Att det dessutom var 230 mil att köra från vår sista destination, Sibenic i Kroatien, hem till Växjö, gjorde inte uppgiften lättare.

Jag kan säga att det var med viss lättnad vi rullade in på Viorela’s garageuppfart när trippmätaren för resan precis passerade 800 mil…

Annonser

4 svar

  1. Härligt äventyr, fantastiskt fint dokumenterat.

    oktober 15, 2013 kl. 7:35 e m

  2. Inspirerande! Många fina bilder och många fina minnen kan jag tro. lagom långt skrivet på varje ställe! Fantastiskt 🙂

    oktober 15, 2013 kl. 9:00 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s