Today is the first day of the rest of your life

Rumänien

Senaste veckan har vi tillbringat i Rumänien, ett land fullt av enorma kontraster. Här kan man ena sekunden köra om en häst och vagn på en knölig landsväg för att nästa sekund själv bli omkörd av en sprillans ny svart Mercedes. Här ligger nybyggda hus inklämda mellan gamla ruckel längs med vägarna och i städerna går välbärgade och välklädda människor runt bland klotter och förfallna fasader.

Vi började vår resa genom Rumänien med att besöka Cluj Napoca en universitetstad i norra delen av landet, för att sedan ta oss vidare till den lilla bergsbyn Bran och besöka det mytomspunna drakulaslottet. Därefter bar resan vidare, på de absolut slingriga och buckliga vägar jag kört på, till Caliminesti där vi besökte Viorelas pappas kusin. Där kunde vi koppla av ordentligt på hans motell en dag, blev bjudna på god mat och kunde sträcka ut oss ordentligt i en riktig säng för första gången på två veckor.

Cluj Napoca

Bran

Caliminesti

Just nu sitter vi på en besinstation i norra Bosnien och vår bil har nu stått på verkstad här i tre dagar. Vi hoppas kunna köra mot Kroatien och kusten om några timmar för att äntligen få hoppa i havet efter dessa veckors konstanta svettande i 40-gradig värme.

Fler bilder kommer från vårt besök på Viorelas fasters gård, från Bukarest, Belgrad, m.m. Men nu ska vi springa bort till verkstaden och kolla om vår bil är färdig för avfärd så håll tummarna för oss!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s